Voor de meeste mensen is de watermeloen het ultieme zomerse fruit. Het is dan ook heerlijk verfrissend op een warme dag, je kunt het in zijn geheel makkelijk meenemen naar het strand en het is ook ideaal bij de barbecue of te gebruiken in een salade.

Deze salade is net wat anders door het gebruik van de blauwe kaas (of als je dat te ver vindt gaan kun je natuurlijk ook gewoon feta pakken) en heel modern door gebruik van het super hippe avocado.

Koop in de supermarkt gesneden watermeloen (of koop bij de je lokale groentespecialist een grote watermeloen en gebruik ongeveer een kwart van de watermeloen. Snij deze watermeloen in kleine blokjes pak daarna een komkommer en snij ongeveer de helft ook in kleine blokjes. Ontpit de avocado en snij ook deze in kleine blokjes.

Snijd een (rode) uit in ringen en halveer een aantal cherry-tomaten (of snoeptomaten als je geen cherry tomaten hebt). Snij daarna wat stukjes van je favoriete kaas: blauwe kaas of feta kaas. Daarna is het tijd om een kleine dressing te maken.

Meng in een schaaltje een beetje olijfolie, peper, zout en wat citroen sap. Daarna kun je alles bij elkaar gooien in een schaal en goed door elkaar mengen. En daarna kun je lekker gaan smikkelen van deze verse, gezonden en frisse zomer salade.