Natuurlijk, iedereen moet eten, dat is duidelijk. En we weten ook dat veelvuldig ‘FastFood’ eten is niet goed voor je, maar weten we ook wat het eten dat we toch al eten eigenlijk heel goed voor is?

Veel mensen weten dat knoflook goed voor je is, het zou helpen voor een betere doorbloeding, om alerter te zijn ziektewerend zijn. Maar wat veel mensen vergeten is dat het hierbij vooral gaat om rauwe knoflook (dus niet door de knoflook die je door een wokgerecht doet, het is wel lekker, maar niet per definitie goed voor je). Avocado is de laatste jaren ook zeer populair geworden, veel mensen weten niet dat dit ook ontstekingsremmend kan werken, dus des te meer reden om hier wat van bij je boodschappen te doen zou ik denken. (Bekijk ook meer tips voor ontstekingsremmend voedsel

Als laatste nog een tip die ook geschikt is voor veganisten en vegetariers: hennepzaad. Je kunt het door veel gerechten doen: in de ochtend door de yoghurt, ’s middags in een smoothie en ’s avonds bij je rijstgerecht. Op die manier heb je niet eens door dat je het eet, maar dat het toch goed voor je is.